0 items
3D-eVo Blog

Geschreven door 3D-eVo

2019-05-05

Het is altijd een fan om iets nieuws te maken. Om te gebruiken wat al is ontwikkeld en dichtbij u staat, gratis of tegen lage kosten beschikbaar is en de rest te verbeteren om iets nieuws te creëren. Dit is wat we deden. We hebben de 3D-printer opnieuw ontworpen - om te bewijzen dat u dat zelf kunt doen. Het resultaat - een nieuwe 3D-eVo-printer ... kijk hieronder naar het ontwerp.

3D-eVo

Het was in de winter van 2018. Het weer was niet perfect - met veel regen, koud - dus het was niet het soort weer. Natuurlijk kunt u tijd besteden aan het gebruik van uw rollende machine of fietstrainer - maar het ontwikkelt uw verbeelding niet of verbetert uw vaardigheden. Je kunt spelletjes spelen met je familie. Breng tijd door met kinderen ... tenzij ze al niet slapen. Je kunt net zo goed iets nieuws ontwerpen ... Dit is wat ik besloot te doen.

Ik wilde een printer bouwen, gebaseerd op Hypercube Evolution (ik bezit er een en het is geweldig) - maar het kost wat kosten - en toch nog steeds hoge kwaliteit en perfecte resultaten voor afdrukken. Standaard Hypercube-kosten zijn ongeveer 900 euro - als u 32-bit moederbord met touchscreen en componenten van goede kwaliteit wilt gebruiken - met afdrukformaat 300x300x350 (mm) - zijn dit gemiddelde kosten. Je kunt eenvoudig naar 1200 Euros gaan.

Het idee was om het frame (normaal aluminiumtype) te vervangen door iets minder duurs - waardoor de printer er perfect uitziet voor een kamer - zelfs een woonkamer. En kosten verlagen. Ik zocht op internet naar enkele ideeën en ontdekte dat je de IKEA-tafel eigenlijk als frame kunt gebruiken. In 2017 heb ik een prototype gemaakt - met behulp van mijn oude Geeetech-printer - die onderdelen, connectoren enz. Ontwerpt. Dit was leuk, maar ik maakte enkele fouten - die ik identificeerde. De tweede ronde was om deze problemen op te lossen.

Iets nieuws creëren is altijd waardevol. Dingen beter maken - ook. Soms is het belangrijker om iets te verbeteren - dan iets nieuws te maken wat niet werkt zoals ontworpen of verwacht.

Kijk rond - misschien is er iets om te verbeteren ...

Het aanvankelijke ontwerp werd gebouwd met behulp van extra aluminium frame-elementen (resten van de vorige build) - het idee was om een ​​printer met gesloten kamer te bouwen - om te kunnen afdrukken in meer schadelijke kunststoffen - zoals ABS. Het was ook belangrijk om de luchtvochtigheid binnenin te regelen en een stabiele temperatuur te handhaven. Daarom werd de printerkamer gesloten met plexiglas. Wat betreft de firmware voor de printengine, besloot ik om open-source Klipper-firmware te gebruiken - die perfect paste bij Geeetech-hardware. Het werkt goed ... - misschien niet perfect - maar goed genoeg. Natuurlijk - er waren enkele problemen met elementen om een ​​frame te maken - gebruikte ik meestal standaard Hypercube-elementen voor bewegende delen. Die onderdelen passen in een aluminium frame - 30 × 30 - maar niet echt een Ikea-tafel. Uiteindelijk was ik tevreden met het eindresultaat - maar ik was op zoek naar verbeteringen. En ik wilde iets bouwen dat er beter uitziet. Hier is het allemaal mee begonnen.

Ten eerste - verandering van het afdrukmateriaal.

De eerste printeronderdelen werden meestal in PETG en ASA gedrukt. Goede en sterke materialen - maar niet echt elastisch. De printer moet stabiel zijn, maar moet ook in staat zijn om afdrukruis te beperken - het moet ook enkele micro-uitlijningen toestaan. Toch - delen die sterk en stijf moeten zijn - moeten PETG gebruiken, maar de rest moet iets flexibeler gebruiken. Ik besloot om Flex PLA van REAL te gebruiken - en dit was een zeer goede beslissing. Dit plastic is sterk, echt sterk. Het is elastisch - maar niet teveel. Het is heel gemakkelijk om af te drukken en alle afdrukken waren zeer nauwkeurig. Het is geweldig plastic - een van de beste als je iets nodig hebt dat op een normaal massaproduct lijkt. Alle frame-connectoren zijn met dit plastic geprint. Het vermindert echt trillingen. Bovendien - motorhouders voor XY waren ook geïsoleerd met elementen die in flex waren bedrukt. Dit verminderde het geluidsniveau. En dit was de eerste goede beslissing.

Alle onderdelen zijn ontworpen rekening houdend met het type kunststof. Zoals ik al zei - niet alles is helemaal opnieuw ontworpen. Ik heb al veel delen op internet gevonden - gedeeld met de gemeenschap. Dit is wat u normaal doet - u ontwerpt en deelt. Ik heb de doos voor elektronica ontworpen - die je op Thingiverse kunt vinden op Dit adres. Als u naar het account daar kijkt, kunt u ook enkele andere interessante items vinden die zijn ontwikkeld.

Het is belangrijk om goede elektronica te hebben. In deze situatie werd besloten om het Lerdge X-moederbord te gebruiken met enkele uitbreidingen. Aan het moederbord heb ik een verwarmde bedmodule toegevoegd (zeer goed - ondersteunt tot 300 W bij 12V), een zeer nauwkeurige sensor voor bednivellering, voedingsmodule om werkverlies te voorkomen wanneer de stroom uitvalt en ook gestuurd LED-licht . Alle elektronica werd in de doos geplaatst. Ik heb ook een nieuwe manier ontworpen om de printkop door te voeren - dus het is nu gemakkelijk om de hele printkop te verwijderen - gewoon door twee 10 PIN-connectoren los te koppelen.

Alles wat gesloten was in een mooi IKEA-ontwerp - zoals je op foto's kunt zien - is erg compact, niet erg lawaaierig en het drukt alle delen soepel af. Gekalibreerd met de kalibratietool.

Wat belangrijk is - het wordt allemaal beheerd door het kleurrijke touchscreen - en de manier van beheer is heel eenvoudig en eenvoudig. U kunt eenvoudig beginnen met afdrukken vanaf geheugenstick of geheugenkaart, u kunt de hoogte tijdens de start aanpassen met één of twee klikken - zodat uw afgedrukte producten perfect aan het verwarmde bed blijven kleven. Het is allemaal erg intuïtief en eenvoudig te beheren - met behulp van een 32bit-moederbord met extra wifi-mogelijkheden.

U kunt de kwaliteit van de testafdruk bekijken op ons Thingiverse-account - kijk naar deze draak! De draak werd als test op deze printer afgedrukt - met wit PLA-plastic.

Het werd in 4 stukken tegelijk afgedrukt - dus heel riskant - duurde de hele nacht - en vervolgens werd het handmatig gepolijst - om goede resultaten te krijgen wanneer het werd geverfd. Vervolgens werd alles handmatig geverfd met normale acrylverf. U kunt het resultaat zien.

En nu het belangrijkste!

We hebben deze printer nu te koop - dit is een privéverkoop tegen de kosten. Het omvat 1 uur durende training in afdrukken en bezorgen in Nederland - uiteindelijk naar Duitsland dicht bij de grens.

Prijs voor deze printer is 450 euro. Het komt volledig gekalibreerd, getest en is geschikt voor afdrukken in PLA- en PETG-kunststoffen. ABS - mogelijk maar niet aanbevolen.

Als u geïnteresseerd bent, neem dan contact met ons op via info@3d-evo.nl - we zouden binnen 24 uur reageren. Slechts één persoon zou worden geselecteerd - dus schrijf een paar woorden waarom u deze printer wilt. Omdat dit privéverkoop is, zou er geen factuur zijn, maar ik hoop dat u van dit model een geweldige afdrukkwaliteit zou hebben. U kunt ook uw eigen printer bouwen met onze onderdelen die we binnenkort op onze site zouden delen.

'

3D-printen is cool. En u kunt deze printer krijgen ten koste van onderdelen ...

Als je onze blogartikelen leuk vindt, laat het ons dan weten. U kunt zich ook aanmelden voor onze nieuwsbrief voor meer informatie over 3D-printen, IT-beveiliging thuis en op kleine kantoren en ook over IT GIS-oplossingen voor bedrijven. Doe mee ... je kunt onze nieuwsbrief altijd verlaten ...

3D-eVo - met nieuwe technologie ...

3D-eVo-printer

Wandterminal 2EDGWB-10P (2EDGWB-5.08-10P) - set

Wandterminal 2EDGWB-10P (2EDGWB-5.08-10P) - set

10 poort connector set (2EDG type - 2EDGWB-5.08-10P set)

  • 1 mannelijke connector
  • 1 vrouwelijke connector
  • Raadpleeg de technische afbeelding (aanbieding is voor 10-poorts connector)

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en updates

Word lid van onze nieuwsbrief

Volg ons

Vind ons op sociale media

Deel dit
Sluit me aan bij wachtlijst Wij informeren u dat het product op voorraad komt. Laat hieronder uw geldig e-mailadres achter.
E-mail* Aantal Wij zullen uw contact niet anders zijn.